A filmtesztről

Standard

Ki a magyar filmek leghíresebb gátőre? Hol is volt a vörösingesek bázisa? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak bizony neked szól! A DUE népszerű tesztsorozata 2017-ben újdonságként a magyar filmtörténet meghatározó alkotásait felvonultató kérdéssorozattal indult. A játékos megmérettetésen túl a jeles honi alkotások legjobb ismerői értékes nyereményekkel is gazdagodnak majd.

 

2017. november 15-én indult a diákoknak szóló Nagy Magyar Filmteszt, mely a Magyar Nemzeti Filmalappal együttműködve jött létre. A megszokott módon ez is egy három fordulóból álló vetélkedősorozat, melynek első szakasza online zajlott, a legügyesebbek pedig továbbjuthattak a későbbi fordulókra. A tesztet bárki kitöltheti még most is, de a versenyben csak a tesztet 2018. január 31-ig kitöltő 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt.

 

A teszttel egyrészt szeretnénk a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a filmes ismereteiteket is bővíteni. A kérdéseket szakmabeliek írták és lektorálták, hogy a lehető legátfogóbb képet adják a magyar filmek legjaváról. Az online teszten mindenki 24 kérdést kap – képeset és szövegeset egyaránt – melyek mindegyikére 40 másodpercet szánhat és a legvégén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. A kitöltésben segítenek a DUE honlapjára feltöltött tartalmak is, melyekből hasznos információkat gyűjthettek.

 

Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető, így gyakorlatilag bárhol, bármikor kitölthető – de a versenyben csak azok vehetnek részt, akik 2018. január 31-ig töltötték ki a tesztet, és 14-20 év közöttiek. A második és harmadik forduló már személyes jelenlétet kíván a továbbjutó játékosoktól. A legjobbnak közé tartozni igazi megtiszteltetés, hiszen a középdöntő párszáz játékosából mindössze a legjobb húsz fő juthat el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb.

 

Érdemes volt próbálkozni, hiszen a döntő szokás szerint igazi izgalmakat tartogat: élő helyszínen, közönség előtt szerepelve lehet bizonyítani a tudást.  Az esemény a 2018. február 28-án, a Magyar Filmhét programsorozat után zajlik majd, változatos programmal, sztárvendégekkel, a filmes szakma kiválóságaival.